Mailade Kenneth Johansson (c)

Här kommer en kopia på mailet jag skickade Kenneth, han svarade nästan omedelbart, väldigt uppskattat!

Hej Kenneth!

Skriver angående ärendet i Marks kommun om familjehemsbarnen. Vet att du igår träffat en av mammorna som blivit fråntagen två barn efter att ha haft hand om dom i flera år. Detta är det fallet jag följer och kämpar för att dom ska få upprättelse.
Det jag undrar över är, vad kan du göra åt saken?
Antar att det är någonting du kan göra i och med att familjemamman träffat dig.

Jag har mailat Markskommun och deras socialtjänst flertal ggr men dom skickar bara automatsvar, vilket iofs inte är så konstigt då jag hoppas att det är många som mailar dom om detta.
Men vet ni om det händer något, eller skjuts bara ärendet framåt i tiden?
Kan inte för allt i världen förstå hur det kan vara viktigare att ordna upp inom förvaltningarna i Marks kommun innan man ger upprättelse åt barnen, dom har väntat över ett år, det måste väl ändå räknas till psykisk misshandel för barnen från Marks kommuns sida.
Snälla hjälp denna familj, framförallt dessa barn.
Alla pappersvändare som ska arbeta med detta fall verkar inte komma någon vart.

MVH Jenny

Kenneths svar

Hej Jenny,

tack så mycket för ditt mail och dina synpunkter.

Som riksdagsledamot är det viktigt för mig att lyssna på människor som har erfarenheter att delge. Jag tycker många familjehem gör ett mycket bra jobb och vi behöver bra familjehem även i framtiden. Därför vill jag förbättra villkoren för familjehemmen och bl.a. arbetar nu för att den s.k. Barnskyddsutredningen ska genomföras. Tillsynen är viktig och därför har den fått en ny huvudman - Socialstyrelsen - och mer resurser.

Jag har diskuterat med Eva vid flera tillfällen och får den vägen insikt i vardagen. Jag har också en bild över vad som är kritiken på Marks kommun och utgår ifraån att de, inte minst utifrån Socialstyrelsens rapport, åtgärdar bristerna.

Det är inte min uppgift att gå in i enskilda fall. Men min utgångspunkt är alltid vad som är bäst för barnen.

Med vänlig hälsning

Kenneth Johansson






Barn mindre värda än förvaltningar?!!

Hej hej, nu kan man läsa i familjemammans blogg att hon varit till riksdagen och fått träffa några personer bland annat Kenneth Johansson (c), och med honom haft en trevlig lunch. Vad jag förstår så lyssnade han på henne och han är själv påläst i ärendet vilket låter bra självklart. Det jag funderar är , vad kan han åstadkomma? Tänkte jag skulle maila honom och fråga honom det, sen får man se om man får svar.

Har fortfarande inte fått svar på mitt senaste mail till Marks kommun, men vad jag kunde läsa i fm:s blogg så är dom överösta med mail :) och det tycker jag låter superbra! Tänker dock inte sluta maila dom, inte förräns dom rättar till sina misstag. Vilket just nu verkar vara att prioritera socialkontoret i Marks kommun, dom försöker återupprätta genom att sparka vissa personer, är iofs bra men när ska dom ta itu med barnen som blir felbehandlade?? Varför ska dom vänta, kan man inte hjälpa dom först? Dom borde vara viktigare än förvaltningar, men tydligen inte i Marks kommun

//Jenny

Familjehemmen som blir raserade av Marks kommun

Försöker följa med hur det går i detta fallet, om de två fosterbarnen som blir slussade omkring. Nu kan man läsa på familjehemsmammans blogg att det eventuellt blir uppföljning i uppdrag granskning v. 49, vilket iofs är positivt. Men dessvärre verkar det vara oklart om denna utredning kommer vara klar i januari eller först i vår. Man slutar aldrig att förvånas i detta fall, hur svårt det verkar vara att göra upprättelse för dessa två små barn. Jag ska åter igen maila till Marks kommun och ifrågasätta om det verkligen stämmer att utredningen inte är klar förräns i vår...kommer troligtvis få samma svar som jag fått varenda gång jag mailat..."För kännedom har socialnämnden beslutat att tillsätta två utomstående och mycket erfarna utredare för att gå igenom hela ärendet en gång till helt förutsättningslöst. Denna utredning har nu startats upp"

Hoppas att familjehemsmamman har bättre lycka idag, då hon ska träffa riksdagen, lr ja nån därifrån i alla fall. Hoppas att det kommer några svar, att det händer något...

//Jenny

Varför händer det inget??!!

Nu har det gått över ett år sedan dessa två små barn röcks från sina hem, varför händer ingenting? Det sparkas folk hit och dit, det uppmärksammas i media och utredningar startas men barnen då? Varför är det ingen i Marks kommun som bryr sig så pass att dom ordnar upp detta? Det kanske finns någon som bryr sig, jag hoppas verkligen jag har fel och det finns människor på kommun i Mark som är vettiga och har empati för dessa barn. Men finns det då någon som törs göra något åt det? Kommunchefen gör något! Politiker, gör något! Göm er inte bakom en massa utredningar, det har gått över ett år nu, och ni har fortfarande inte ordnat detta och 2 barn lider än idag....Ta erat ansvar och gör erat jobb, ge tillbaka barnen deras liv!

//Jenny

Orättvisor mot barn i Marks kommun

Hej!
Jag hoppas ni följer det som uppstått i Marks kommun vad gäller familjehemsbarnen. De jag först och främst tänker på är de uppmärksammade 2 barnen som togs ifrån sina familjehemsföräldrar efter år av trygghet. Och nu bollas de runt medans man gör en utredning, som verkar ha pågått i evigheter. Meningen är alltså att man ska vänta på att pappersvändare har kliat sig klart i huvudet innan man kan få besked om barnen får komma hem till det dom kallar hem. Vars finns barnen i allt detta? Hur kan Marks komnun påstå att de tänker på barnens rättigheter, när de uppenbarligen gör allt annat förutom just det. Jag kommer aldrig ge mig, och jag skänker mina tankar framförallt till de två familjehemsföräldrarna som kämpar varje dag med att få hem sina barn. Ge aldrig upp, barnen behöver er!

Bifogar en länk till familjemammans blogg, där kan ni läsa mer om vad som hänt

http://fostermamman.blogspot.com/

//Jenny

Välkommen till min nya blogg!

Jag är en 32 årig flerbarnsmamma från norrbotten som dagligen upprörs över orättvisor som finns i världen. Men har mest fokus på Sverige. Och jag har väldigt svårt att bara vara en passiv åskådare till detta. Även om jag är en obetydlig människa som inte kan påverka så mycket så försöker jag i alla fall. Och uppmanar er alla som läser denna blogg till att göra detsamma!

Välkomna till min blogg!

//Jenny

RSS 2.0