Som om tiden står still...

Ja, nu har jag inte uppdaterat på ett tag, blir lite glesare mellan gångerna. Men ja det händer inget, Marks kommun verkar fortfarande inte förstå att man inte får behandla barn hur som helst, dom verkar inte förstå att om man gör fel så måste man åtgärda dom. Och det värsta av allt är väl att dom verkar inte förstå hur stort detta felet dom begått är. Mina tankar går hela tiden till dessa två små barn som inte får upprättelse, det verkligen skär i hjärtat av at tänka på det. Men jag slutar inte tänka på det, och hoppas ni är många där ute som inte heller slutar. Man får aldrig ge upp, låta barn som dessa lida. Vi måste alla hjälpas åt, ge stöd till Eva och Anders och se till att de har kraften för att få upprättelse.

//Jenny

Barnens rätt i samhället

När man nu skriver och arbetar för att Rasmus och Fanny ska få komma hem till sin familj så inser man också hur dåligt det fungerar i Sverige för barnen. Hur lite rättigheter dom har. Läste en debattartikel i aftonbladet just om hur man arbetar för att förbättra denna rätten, och förhoppnigsvis blir det lagändring.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/familj/article8537514.ab


//Jenny

Svar från Marks kommun

Fick faktiskt svar från Marks kommun ganska så snabbt, några timmar efter jag mailat dom trillade ett svar in, jag klistrar in det mailet jag fick från Åke Ström på Marks kommun


Tack för ditt e-brev! Dina synpunkter har mottagits och diarieförts.
Det som har hänt på socialförvaltningen är oacceptabelt och därför har förvaltningen gått igenom samtliga ärenden som varit aktuella på barn- och familjeenheten under 2010. Även de enskilda ärenden som visades på Uppdrag granskning och som Du frågar om utreds på nytt, med nya externa handläggare.
Denna utredning kommer att bli klar i mitten av mars månad.

I övrigt är Patrik Larsson inte längre ordförande i socialutskottet. Sedan 1 januari 2011 är Mia Magné (C) ny ordförande i utskottet. 

Marks kommun

Även om jag fick svar snabbt så var inte svaret så innehållsrikt. Men dom siktar alltså på att ha gjort färdigt denna utredning till i mitten av mars..men det återstår att se.

//Jenny


mailat kommunen i Mark igen...

Mailade kommunen igen, klistrar in det jag skrev...får se om man får något svar, och om det är något nytt i det svaret.

//Jenny

Hej!

Jag har försökt maila Patrik Larsson men får inget svar, så antingen har jag fel mailadress eller så struntar han helt enkelt i att svara mig. Det jag undrar över är fallet Rasmus och Fanny, ni verkar inte få till något beslut i detta me än att Anders och Eva inte får träffa dom. Vad händer? varför klarar ni inte av att göra erat jobb? Ni har fått multum med kritik och anmälningar mot er men poletten verkar inte falla ner, ni drar ut på allt. Det är 2 barn som sitter i kläm, varför bryr ni er inte?

//Jenny


Fortfarande inget som händer...

Man kan tro att Marks kommun har stängt ner hela verksamheten, för inget verkar hända. Man hoppas väl antagligen att vi skall glömma dessa barn och dom kan gå vidare som om inget hänt. Jag har fortfarande inte fått svar på mitt senaste mail men ska maila igen, däremot prövar jag någon annan denna gång i förhoppning att dom svarar mig med något slags besked. Så snart har jag kanske något att komma med!

//Jenny

RSS 2.0