Slutet på eländet, lr?!

Ja nu verkar det som om det äntligen skall komma ett beslut om Rasmus och Fanny. Kanske dom äntligen får komma hem till sin familj. Finns en artikel skrivet i Borås Tidningen om detta, ett urdrag ur artikeln;

Nu avgörs barnens öde

Mark 2011-05-13 

" I dag avgörs det uppmärksammade fallet om de tvångsomhändertagna fosterhemsbarnen.

Politikerna är öppna för att låta barnen flytta tillbaks till Eva och Anders i det första familjehemmet.

– Vi vågar inte ta ut nåt i förskott efter det som varit. Men vi hoppas få slut på eländet och få hem barnen, säger Eva till BT.

I dag ska socialnämnden fatta sitt definitiva beslut.
– Jag vill inte säga att det är det första alternativet, men det är ett realistiskt alternativ, säger Per-Olof Hermansson, socialnämndens ordförande (kd).

De två barnens öde har väckt ramaskri runtom i landet sedan kommunen utan förvarning ryckte dem ifrån familjehemmet där de bott sedan de var små. Sedan dess har de vistats i olika hem, medan fosterföräldrarna Eva och Anders kämpat för att få tillbaka dem.

Tanken var att placera barnen i ett nytt utredningshem för att analysera om deras nuvarande eller förra familjehem är lämpligast att ta hand om dem. Det stoppas nu efter råd från Anders Broberg, professor i klinisk barnpsykologi.
– Hans rekommendation är att inte göra en analys, det vore att misshandla barnen och skulle inte ge något, säger Hermansson".


Så nu åter igen håller man alla tummar och tår att detta elände äntligen skall få ett slut. Ett elände för alla inblandade, men främst för Rasmus och Fanny som varit de största förloraran i det hela.
//Jenny


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0